V trenutku do lepših zob

V trenutku do lepših zob

Zobozdravnikov se običajno močno otepamo, težko pa se spravimo celo k tistim obiskom zobne ordinacije, ki bi nam zelo koristili. Tudi, če gre za kakšne neinvazivne posege z odličnimi rezultati. Takšne zadržke imajo predvsem tisti, ki se že nekaj časa niso informirali o novih dognanjih in sodobnih rešitvah na področju zobne medicine. Še posebej na področju estetskega zobozdravstva imamo danes odlične priložnosti, ki se jih splača izkoristiti.

Beljenje zob

Največjo in najhitrejšo spremembo izgleda zob gotovo ponuja beljenje. Za nameček je to dokaj enostaven postopek, ki je opravljen hitro in neboleče. Rezultat je nadvse prepričljiv, tako da izgovorov praktično ne moremo najti. Običajno za beljenje zob sicer velja, da je precej drago, kar pa ne drži – učinkovito beljenje si lahko privošči že skorajda vsak, saj je na voljo več različnih tehnik in prilagojenih rešitev. Običajno se beljenje opravi po začetnem pregledu, na podlagi katerega bo znal strokovnjak tudi svetovati pravo rešitev. Beljenje zob bo tako kar se da učinkovito, pa tudi cenovno ugodno.

Preoblikovanje zobovja

Beljenje zob učinkovito reši težave z razbarvanimi ploskvami, ne more pa preurediti položaja zob. Krivo izrasli zobje močno kvarijo podobo širokega nasmeha, imamo pa na voljo fiksni zobni aparat, ki bo ta problem hitro in enostavno rešil. Zobnih aparatov se drži slab sloves, saj ob tem pomislimo na nerodne in zelo vpadljive aparate, ki so bili v preteklosti značilni za ortodontske posege. Danes pa fiksni zobni aparati še zdaleč niso tako nadležni. Pravzaprav so lahko celo nevidni, saj imamo na voljo nekatere zelo prepričljive sodobne rešitve, ki upoštevajo zadržke mnogih pacientov, ki se z opaznim aparatom nočejo izpostavljati. Seveda je treba omeniti tudi dejstvo, da so fiksni zobni aparati izjemno učinkoviti pri svoji nalogi in lahko rešijo še tako čudno izrasle zobe. Treba bo le obiskati strokovnjaka in najti pravo rešitev glede na stanje zob.