Ultrazvok srca za diagnozo težave

Ultrazvok srca za diagnozo težave

Votel mišični organ, ki je velik približno tako kot pest, in se deli na levo in desno polovico, se imenuje srce. Srčna mišica se krči in tako omogoči črpanje krvi v telo, ko se srčna mišica sprosti, se levi prekat in desni prekat ponovno napolnita s krvjo. Glavna naloga srca je, da poganja kri po telesu, s čimer oskrbuje telo s kisikom in hranljivimi snovmi. Če srce ne deluje pravilno, je zdravje oslabljeno in oseba lahko celo umre. V diagnostični ambulanti Ultralab se zavedajo pomena srca, zato ponujajo ultrazvok srca. Ultrazvočni pregled srca je izjemno pomemben za pridobitev podatkov o srcu.

Ultrazvok srca za spremljanje bolezni

Podatki o srcu so izjemnega pomena za to, da lahko zdravnik specialist, ki opravi preiskavo v diagnostični ambulanti Ultralab s pomočjo najbolj sodobne in vrhunske ultrazvočne naprave, postavi diagnozo. Po preiskavi ultrazvok srca zdravnik specialist postavi diagnozo in izbere zdravljenje, ki je ustrezno za ugotovljeno težavo. Preiskava srca ni namenjena le postavljanju diagnoze. Kakovosten ultrazvok srca pomaga zdravniku spremljati in oceniti že ugotovljeno srčno bolezen. Ultrazvočne preglede v ambulanti opravlja specialistka kardiologije, ki ima za sabo večletne izkušnje z delom na kardiološkem oddelku. Specialistka je bila aktivno prisotna pri razvoju neinvazivne kardiologije v UKC, hkrati piše članke na temo srca in predava, kar pomeni, da se vedno znova izobražuje in izboljšuje.

Ultrazvok srca opravi specialistka

Kombinacija izkušene specialistke, ki ostaja v koraku z najnovejšimi razvoji na področju kardiologije, in vrhunske ultrazvočne naprave, s katero je mogoče opazovati delovanje srca v živo in izvrstno prikaže sliko srca in njegove strukture ter tudi prikazuje, kako se kri premika v srčnih votlinah in žilah, pacientom zagotavlja najboljši ultrazvok srca. O zadovoljstvu strank pričajo ocene pacientov na spletni strani ambulante. Na ultrazvok srca se je mogoče naročiti kar na spletni strani ambulante, s čimer prihranite čas in kar se da pospešite pregled. Zagotovo pa bodo pacienti, ki se želijo naročiti na ultrazvok srca, veseli, ko izvedo, da je na spletni strani opisano, kako se pripraviti na pregled.